Personlige verktøy
Du er her: Forside Kunstjournalen B-post 2006 Om bidragyterne

Om bidragyterne

Elisabeth Byre er frilanskurator. Utdannet ved Kunstakademiet i København og Københavns Universitet. Mastergrad i filmvitenskap.

Curate.no (Malin Barth, Anne Szefer Karlsen og Sissel Lillebostad) er et kuratorfellesskap som startet opp i 2005. Curate.no initierer prosjekter og utstillinger, i hovedsak utenfor de etablerte gallerirommene.

Erlend Hammer er cand. philol. i kunsthistorie. Utdannet ved Universitetet i Bergen. Skribent og kurator.

Øystein Hauge er cand. philol. i religionsvitenskap. Høyskolelektor ved Kunsthøgskolen i Bergen med fagområde teori. Kunstanmelder i Bergens Tidende. Frilansskribent og foredragsholder.

Reinhard Haverkamp er billedkunstner. Utdannet ved Kunstakademiet i Münster/Berlin.

Marianne Heier (marianne.heier (a) chello.no) er billedkunstner. Utdannet ved Accademia di Belle Arti di Brera i Milano.

Trude Iversen (iversen (a) ikik.org) er kunstteoretiker og cand. philol. i filosofi. Ph.D.-kandidat ved programmet for Litteratur, estetikk og klassiske studier, Universitetet i Oslo. Publiserer kunstfaglige tekster.

Gisle Ledel Johannessen (gislefar (a) online.no) er cand. philol. i filosofi. Utdannet ved Universitetet i Oslo og Bergen. Frilansskribent.

Jørgen Larsson (larsson (a) bek.no) er frilanskunstner, kurator og musiker. Utdannet ved Griegakademiet i Bergen og Kunstakademiet i Trondheim, NTNU.

Tore Vagn Lid (torelid (a) yahoo.com) er cand. philol. i estetikk og dramaturgi fra bl.a. Bergen og Berlin. Ph.D.-kandidat ved Justus-Liebig Universität i Giessen. Autor, regissør og kunstnerisk leder for Transiteatret-Bergen.

Jørgen Lund er cand. philol. i kunsthistorie. Utdannet ved Universitetet i Bergen. Arbeider med en doktoravhandling om begrepet «verk» på 1900-tallet.

Grethe Melby er medieviter med graden cand. polit. fra informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Redaksjonsmedlem for nettstedet kunstkritikk.no og frilansskribent for bl.a. Billedkunst og Bergens Tidende.

Siri Meyer (Siri.Meyer (a) uib.no) er tidligere maktutreder, professor i kunsthistorie ved Universitetet i Bergen og daglig leder av Ibsen 2006 Bergen.

Samir M’kadmi er billedkunstner, kurator og . Utdannet ved Ecole des Beaux-Arts Aix-en-Provence. Ledet juryen for Høstutstillingen 2006.

Ketil Nergaard (ketil (a) kunstkritikk.no) er billedkunstner og skribent. Utdannet ved kunstakademiene i Trondheim og Oslo. Redaktør for nettstedet kunstkritikk.no.

Terje Nicolaisen er billedkunstner. Utdannet ved kunstakademiene i Trondheim og Bergen.

Tommy Olsson er billedkunstner og skribent. Utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og
Rijksakademie van Beeldende Kunsten i Amsterdam.

Rakett (www.rakett.biz) er en mobil plattform for ulike intervensjoner, samarbeider og prosjekter. Drives av billedkunstnerne Åse Løvgren og Karolin Tampere. Begge er utdannet ved kunstakademiet i Bergen.

Lars Ramberg (www.larsramberg.de) er billedkunstner bosatt i Berlin. Utdannet ved Statens kunstakademi i Oslo.

Sigrun Åsebø (Sigrun.Asebo (a) ikk.uib.no) er stipendiat i kunsthistorie ved Universitetet i Bergen. Arbeider med en avhandling om feminisme, kjønnsteori og samtidskunst.

«Ta bildene ned - Det er krig!»: Prosjekt initiert og produsert av Åse Løvgren og Stine Gonsholt. Begge er billedkunstnere og styremedlemmer i Bildende kunstneres forening i Hordaland (NBK). Jørgen Blitzner, Line H Danielsen, Øyvind Farstad, Aud Marit Skarrebo Holmen og Torunn Skjelland er billedkunstnere og medlemmer av BKFH.

Side-alternativer