Personlige verktøy
Du er her: Forside Kunstjournalen B-post 2007 Bidragytere

Bidragytere

Mikkel Bolt er kunsthistoriker og teoretiker. Han har bl.a. skrevet Den sidste avantgarde. Situationistisk Internationale hinsides kunst og politik (2004) og redigert Livs-form. Perspektiver i Giorgio Agambens filosofi (2005). Han er medredaktør i tidsskriftene K&K,Ny Mutant og Øjeblikket og underviser i moderne kulturhistorie ved Københavns Universitet. Han bor i København.

Jo Cook er billedkunstner, skribent, kurator og forlegger. I hennes arbeider er ofte boka både tema og materiale. Hun bor på Mayne Island, British Columbia, Canada.

Christoph Cox er kritiker, kurator og filosof. Han underviser i filosofi på Hampshire College og skriver om samtidskunst og musikk for blant andre Artforum, The Wire og Cabinet. Cox er forfatter av Nietzsche: Naturalism and Interpretation (1999) og er medredaktør av antologien Audio Culture: Readings in Modern Music (2004). Han skriver for tiden på en bok om samtidsmusikkens og lydkunstens ontologi og temporalitet. Han bor og arbeider i Amherst, Massachusetts, USA.

Power Ekroth er freelancekurator og kritiker. Hun var med å starte det tospråklige magasinet SITE hvor hun også er redaktør. Hun skriver for Artforum.com, Contemporary, Flash Art, Frieze og andre kunsttidskrifter i tillegg til Sveriges største dagsavis Expressen. Hun bor i Stockholm.

Gard Andreas Frantzsen er billedkunstner. Utdannet ved University of Westminster i London og Kunsthøgskolen i Bergen. Han bor og arbeider i Oslo.

Jan Freuchen er billedkunstner. Utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Staatliche Hochschule für Bildende Künste, Frankfurt am Main. Siste utstillinger: Erik Steen Gallery, Oslo, Pierogi, Leipzig (med Lutz-Rainer Müller) og deltakelse på 1st Athens Biennal i høst. Han bor og arbeider i Oslo.

Ane Hjort Guttu er billedkunstner. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Statens Kunstakademi. Siste utstillinger: «Nye arbeider» (UKS 2007), «Likegyldighet og engasjement» (Galleri Trafo, Asker 2007), Norsk Skulpturbiennale (Oslo 2006), «Jump into the cold water» (Shedhalle Zürich 2005). Ane Hjort Guttu deltar også i Fotogalleriets jubileumsutstilling «Something out of nothing» i oktober i år. Hun bor og arbeider i Oslo.

Erlend Hammer er kritiker og kurator. Stipendiat i kunsthistorie ved UiB. Skrev hovedoppgave om La Monte Young og Marian Zazeelas Dream House, og er nå i gang med et Ph.D-prosjekt som dreier seg mindre om lyd for hver dag som går. Han bor og arbeider i Berlin og Bergen.

Camilla Krogli Hansen
er utdannet journalist og har en bachelorgrad i tekstil fra Kunsthøgskolen i Bergen. Hun samler på historier og tilbringer mest mulig tid på Annas Camping. Hun bor og arbeider i Oslo.

Martin Schibli
er utdannet ved Lunds Universitet innen kunstvitenskap, foretningsøkonomi og praktisk filosofi. Han er kurator på Kalmar Konstmuseum og kunstkritiker, primært i Helsingborgs Dagblad. Schibli har også skrevet boken Hur man blir samtidskonstnär på tre dagar (2005) sammen med Lars Vilks. Han bor i Kalmar.

SexTags
er billedkunstnerne Peter Anatol Mitterer og Stefan Mitterer. De arbeider med installasjon, eventer, tegning og lyd. Begge er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, Avd. kunstakademiet og Katolische Hochschule der bildende Künste, Østerike. De bor og arbeider i Bergen.

Mattias Thronsen har master fra Universitet i Bergen, seksjon for humanistisk informatikk og filosofi. Oppgaven omhandlet nettkunst og utsmykking av digitale rom. Han har jobbet med ulike prosjekter i Bergens kunstliv gjennom ti år, blant annet ved BIT Teatergarasjen, Vestlandske Kunstmisjon og Festspillene i Bergen. Han bor og arbeider i Bergen.

Tora Visnes
er billedkunstner og skribent, utdannet ved Chicago School of Art Institute og Whitney Program, New York. Hun arbeider for tiden med en bok om performative strategier innen billedkunst og litteratur. Hun bor og arbeider i Bergen og Stockholm.

Chin-tao Wu er er utdannet i kunstadministrasjon og kunsthistorie ved City University og University College, London. Er Research fellow ved Academia Sinica på Taiwan. Wu har skrevet boka Privatising Culture: Corporate Art Intervention since the 1980s (2002) som er oversatt til en rekke språk. Hun bor og arbeider i Taipei.

Side-alternativer