nr. 1_15: Kamp & konsensus - kunst og offentlig rom

Trond Hugo Haugen, Sissel Lillebostad (Redaktører)

Dette siste nummeret av Kunstjournalen B-post diskuterer hva kunstens roller er i offentlige rom i form av samtaler og rapporter fra feltet. Kunstnere er også invitert med ulike kunstprosjekt ...

Les lederen

Innhold:

Kunst i offentlige rom

Samtale mellom Dag Wiersholm og Sissel Lillebostad

"Det fins sterke krefter i samfunnet som har interesse av form, noen kaller det innpaknings-estetikk, der formen blir viktigere enn innholdet. Hvilke utfordringer står kunstfeltet og KORO overfor da? Vi befinner oss her i det sosiologen Oddrun Sæther har kalt estetiserte maktlandskap."


Pic

Kunst til Regjeringsbygg 6 (R6)

Hilde Skjeggestad

Kunstprosjektet til Regjeringsbygg 6 (R6) skapte mediestorm. Denne artikkelen forklarer litt av bakgrunnen for kunstprosjektet. Hva slags type sted er Regjeringskvartalet? Og hva ligger til grunn for de valgene kunstutvalget gjorde?

Pic

Kunst for offentligheten

Barnie Page

Et vellykket offentlig kunstverk må være mer enn kakepynt. Det må være en ingrediens som tilføres kakerøren på et tidlig tidspunkt slik at den bindes sammen med de andre ingrediensene.


Pic

Et forsøk på inklusiv intoleranse

Erlend Hammer

Den såkalte «gatekunsten» består i korte trekk av lettfattelige motiver som i de aller fleste tilfeller utgjør en slags vits, og som av og til fremstår som mer eller mindre vellykkede forsøk på aktuell politisk kommentar.

Pic

Collage

Ridder

Collage fra Oslo, Stockholm, Eidsvoll, Malmö, Tokyo, Hellerup og New York fra 1993 til 2014.

Pic

Graffiti og street art i Norge 2000-2014

Trond Hugo Haugen

I dag finnes det festivaler for street art, hoteller bestiller graffiti til resepsjonen og tettsteder jubler over å få et sjablongverk i sentrum. I denne teksten reflekterer jeg rundt utviklingen sett gjennom tildelinger fra Norsk kulturråd, KORO og Fritt Ord.


Pic

Soups & Stories. Om samliv, kjønn og identitet

Katrine Meisfjord, Gitte Sætre

«Er det sant at europeiske kvinner roper høyt ut når de får orgasme?» Jeg visste ikke helt hva jeg skulle svare. Det man ser på film er jo langt fra sannheten, men at det kan skje, - jo absolutt. Og læringskurven min var stupbratt da kvinnene rundt meg fortalte om ulike moter innen omskjæring, og hvordan man kunne få orgasme selv om klitoris var skåret bort.

Pic

Reisebrev fra Hove

Sissel Lillebostad

Deler av kunstverket ligger spredt mellom trærne som de sørgelige restene etter en fest som tok av i feil retning. Men, vi er på festival. Hva kan man vente seg, ute i et løssluppent offentlig tilgjengelig rom?